SIST EN 1443 T450 N1 D O – brez tesnila  /  SIST EN 1443 T200 P1 D O – s tesnilom

CENIK ENOSLOJNIH KATALOG ENOSLOJNIH

CENIK TROSLOJNIH KATALOG TROSLOJNIH

CENIK IZOLACIJSKIH ELEMENTOV

 

Uporabljajo se za novogradnje in sanacijo obstoječih dimnikov ter njihovo predelavo.
Predelava je običajno potrebna v primeru menjave kurilne naprave (prilagoditev preseka in materiala tuljav zahtevam nove kurilne naprave), napačnega preseka ali oblike tuljave, sanacija pa ob dotrajanosti ali poškodbi obstoječega dimnika.

Enoslojni dimovodni elementi – tuljave – sistema ECO*DIM so narejeni iz nerjavečega kislinskoodpornega jekla Wr. Nr. 1.4404, debeline 0,5 mm do 1,0 mm (različne debeline za uporabo glede na vrsto uporabljanega goriva in kurilne naprave).

Vzdolžno so varjeni v plazmi in imajo razširjen nasadni del, kar omogoča njihovo spajanje brez kovičenja, varjenja in podobno.

Robova  ob  koncu 50 mm dolgega vsadno-nasadnega dela služita za učvrstitev spoja s spojko.

Tako spojeni dimovodni elementi so neprepustni za vodo in dimne pline. Elementi imajo relativno majhno maso, kar jim omogoča hitro segrevanje za doseganje delovne temperature.
Tuljave, debeline 0,5 mm, imajo predvideno mesto za vstavitev tesnilne gumice v primerih, kadar je potrebno zagotoviti plinotesno izvedbo (npr. pri nadtlačnih kotlih).

Montaža enoslojnih dimovodnih elementov pri sanaciji je zelo enostavna in se lahko izvede s strehe v odprtino obstoječega dimnika. Tako je potreba po gradbenih delih v notranjosti objekta zmanjšana na minimum, hkrati je to najbolj ekonomična rešitev pri sanaciji obstoječih dimnikov.